Sunday, February 22, 2009

Assalamualaikum,

Dah lama sangat tak update. Nak share the second part of my book pun tak berapa nak ada time. Maklumlah bila dah banyak sangat pending kerja-kerja ni, awal tahun kena clearkan dulu before datang lagi kerja baru tahun2009. Awal tahun biasanya program tidaklah selaju after March sebab biasanya government mula their training programs in March, but so far alhamdulillah dah ada a few ISO programs yang dah pun dijalankan since awal tahun 2009 ni, that include Perbadanan labuan, DBKL, INTAN and coming up ada yang dirancang untuk proceed in March.

Sementara tak sibuk ni sempat berfikir-fikir sambil layan cucu. Tak lama lagi mummy dia akan balik ke Adelaide. Sedih memang lah sedih tapi life has to go on, kan Ja?. Pejam celik nanti 6-7 bulan je lagi and Jaja will join her family in Japan. So, I have to prepare from now...(kena berpisah dengan Eizwan)

Last Saturday buat gathering di rumah...'Backyard BBQ'. Bakar ayam, sotong and sausage kat belakang dapur and seronok tengok guests enjoyed makan-makan walaupun buat di belakang rumah. (Gambar tak sempat ambil sebab photographer pun nak makan jugak). Laksa johor and spaghetti goreng pun ada...simple menu. Siang untuk adik-adik and kakak-kakak...first to arrive was Mak Lang n family and Ajai....siap bersila lagi. Lepas tu Kak Long Zack and family, followed by Phira and family and then auntie, Ayu and ever jovial husband. Mak Ngah Didah tak dapat datang but dia ada sms tak dapat datang sebab jadi orang kuat tetangga. Mak Long Nab and Pak Anjang?...(I don't know, anyone can answer?). Suka hati korang lah. Nobody lost or lose anything or anyone. As i said...LIFE HAS GOT TO GO ON..with or without people who chosed to play their own game in their own 'comfort zone'.

Anyway, malam untuk kawan-kawan Jaja from STF and also a 'gang' from HELP. Sambil makan-makan, terasa pulak teringin nak buat gathering untuk my gang from STF (my 75 badge), tadi dah email pada Marlin, Jackie and Idah JK in Oslow...they said ok. So, its in my 2009 list. 'Backyard- Get Together-Gather' for 75 badge pulak.

Today, Monday, i'm back to work infront of my PC/laptop at home (my-office-to-be). Sebenarnya dah dua tiga kali juga layan fikiran ni nak pindah office ke rumah. I felt very comfortable now buat kerja at home. Furthermore tengah zaman-zaman sekarang kita kena banyak berjimat, i was thinking nak tutup office and continue bussiness from home. Afterall I jarang juga pergi office sebab banyak kerja luar. I feel its a waste and not worth paying rent RM800 a month, + other bills, water, electricity, phone and alarm. I will save nearly RM2000 a month if i pindah office. So, any opinion? Memang lah bagus kalau ada office sendiri tapi kalau untuk jimat, i think ok kot tutup office.

4 comments:

SyaNa said...

makmok sori sgt2 tak dpt dtg bbq tu..

ZaiYus said...

Syana, Don't worry lah. Mak Mok faham your commitment. Still ada next time.

iYda Juhar said...

Waalaikumsalam.

Wah.It's been so long tak nampak ur new entri.heee.ternanti-nanti jugak.
so,puan berasal dari kuala krai?

(;

ZaiYus said...

@ Dear iYda Juhar
Itu la, memang agak sibuk kebelakangan ni. Dengan nak prepare 2009 punya schedule lagi, dan sibuk nak memindah office lagi.

Yar,actually i was born in K.Krai, but my parents are not from Kelantan...mother Johor and father Selangor but i do speak a bit of kelateh...kalau juppo saing la...itu pun sebutan dah banyak lari2 dah.