Monday, February 23, 2009

Menantu

Assalamualaikum to all,

My second entry within 24 hours!. Bila tak ada tu, langsung tak ada idea, but idea nak tulis this entry ni came a few minutes ago and i just feel that i should write before it gets cold.

Menantu....semua orang tahu siapa menantu., but what i want to share today is not the definition of menantu but i wish to specially dedicate this to my menantu who'd just..(a few minutes ago) telah membuatkan hati amat terharu and terus berderai air mata yang memang dah lama ditahan-tahan tunggu nak berderai... (air mata yang bertakung sejak berbulan-bulan dah ni , tidak siapa yang tahu) untill today....Ezy you've touched my emotion today...you know the right timing with your offer 'nak balas balik' apa yang dibantu masa u all susah'...ketika i really in need of support. Thank you so much Ezy. Semoga Allah membalas niat baik Ezy, dan mak doakan semoga Ezzy dimurahkan rezeki, ditingkatkan iman, dipanjangkan usia, dan dipanjangkan jodoh dengan anak mak.

Ezzy, thank you so much for giving me the support. I know it's a tough decision to close down an office yang memang telah selama ini menjadi 'flesh and blood' in my career...Allah saja yang tahu apa yang terpendam di hati ni. It's not easy to move on and struggle alone. LIFE HAS TO GO ON and a decision has to be made. I pray that the word 'regret' will never come to me.

Ezzy, thank you so much for being a good menantu and ever ready to be 'Abang Long' in our family. Thank you also for looking after my precious princess so well. Semoga berkekalan begini.

To the others yang ada menantu, let's learn to appreciate them as they are and not for their look or wealth. Let's pray that our relationship with them akan berkekalan hingga akhir hayat and never regret having them as our new member of the family. To all 'menantu-menantu', accept your in-laws as they are and learn to love and respect. Learn to tolerate the differences if any. Semoga anda semua disayangi oleh keluarga husbands/wives anda.

Ezzy and all menantus/bakal menantu, all the best to you and doa ayah and mak sentiasa bersamamu.

5 comments:

SyaNa said...

yeah..i'm a good menantu..
hahaha..perasan..

ez said...

amin ya rabbal 'alamin utk doa2 yg dipanjatkan..

takda apa pn sgt contribution yg diberi..

ada somebody else sbnrnya yg lebih deserve the credit :-)

afterall, ez n jaja hanya jalankan tanggungjawab as anak, abang n kakak pada yg lain2..

iYda Juhar said...

ermm.agak terharu bace entri ni.

cita2 saye bukan nak jadi anak menantu yg baik.tapi saye nak jadi anak pada mertua saye.heeeeeee.nak numpang kaseh.

(;

ZaiYus said...

iyda Juhar
Alhamdulillah...kalau niat begini, dan insyaAllah Iyda akan sentiasa disayangi dan dihormati bukan sahaja oleh suami malah seluruh keluarga suami. Reach out your love to them and i'm sure they will reach out to you. Learn to understand dan terima kelemahan masing-masing tetapi jangan sampai jadi heroin filem hindustan,orang buat apa pun, terima saja...lepas tu menangis sorang bawah pokok kelapa.

iYda Juhar said...

heee. terima kaseh banyak. doakan sayer. yer la,doa dari mulot seorang ibu nih memang masin kan?? heeee.
saye blom bertemu jodoh lagi, InsyaALLAH harap dipercepatkan.

:)