Wednesday, May 13, 2009

Take Each Day, One At A Time

Dear all,
Here's something for us to think about, especially when we want to do 'everything at one time' or wish to have everything at one time. Dalam erti kata yang lain, bila kita mula nak jadi 'tertamak' baik dari segi harta benda mahupun kerja or even dalam mengejar cita-cita and kerjaya. Jangan nanti yang dikejar tak dapat, yang dikendung berciciran.



TAKE EACH DAY, ONE AT A TIME

One day at a time-this is enough.
Do not look back
and grieve over the past,
for it is gone.

Do not be troubled
about future,
for it has yet to come,

Live in the present,
and make it so beautiful
that it will be worth
remembering.



Apa juga yang nak kita lakukan, terlebih dahulu kita kena check keupayaan kita, tanya diri sendiri, bolehkah aku lakukan semua ini dalam satu masa?. Kalau teragak-agak, baik pilih yang paling utama dulu. Set your priority dalam menentukan apa yang dilakukan. Plan out dulu betul-betul, and make sure you do what you've planned to do because 'successful people are those who DO what they planned and not only plan what they want to do and sit on it'.




3 comments:

starry~ said...

salam, saya pinjam guna share ayat center tu boleh? menarik.

ZaiYus said...

Starry,
No problem ambil lah. Saya pun ambil orang lain punya and I pass it on.

ctnna said...

http://www.youtube.com/watch?v=6Hna40X4fpk