Wednesday, October 15, 2008

Buat apa hari ni...

Hari ni aktiviti Tok Mi macam biasa. Bangun pagi siap-siap pergi keje....(practical tu kerja la). sambil siap, agah2 Eizwan dulu....pagi ni mood dia baik. Agah sikit, menggelekek dia. Memang penyeri pagi betul anak toke kambing ni. Ada pantun Tok Mi untu Eizwan....

Anak Tauke Kambing
Nama dia Eizwan
Jangan suka ponteng
Nanti hilang kawan

Anak Tauke Kambing
Suka hisap susu
Jangan suka ponteng
Nanti hapah pun tak tau.

Anak Tauke kambing
Bulu kening lebat
Jangan suka ponteng
Nanti cikgu sebat

Anak Tauke Kambing
Pakai gincu merah
Jangan suka ponteng
Nanti cikgu marah

hehe....amacam....ada yang terasa.

Hari ni kat tempat practical, I was damn exhausted. Counselling clients came 'downpouring'. Kalau ikutkan memang lah penat tapi after listening to their problems, suddenly I felt lucky to be in this field where I'm given the opportunities and perhaps 'strength' to help people who are in need of 'shoulders' to cry on. At the same time, listening to their problems in some ways can also help me to solve my own problems (if there is any...similar ones). Yang rasa seronok and bangga bila pelajar-pelajar di Politeknik ni semua panggil 'ibu'....(anak-anak mak jangan jealous...coz u all are still the best!). Hilang penat bila clients kata ' lepas jumpa ibu, baru rasa lega sangat'....(oooo tak terkata kepuasannya).

Lepas balik dari tempat practical, balik rumah siap2kan Eizwan (best friend to Babuch and Mamooch). Hari ni bawa Eizwan pergi PMC for his 3rd immunisation....(the next one will be in April 2009). Best hari ni, Eizwan nagis kejap je. (Doctor tu Ja, alamak....so gentle...cair hati Tok Mi)..ooppss ayahanda kat sebelah. (BTW, ada students Politeknik panggil ayah, 'ayahanda').

Lepas PMC pergi Bangsar Village. (Got a baju tidur for adik....as usual la....). Oh ya , before that pergi makan nandos....
Eizwan langsung tak meragam, macam tau-tau je pergi shopping. (Well-trained). Mummy an daddy dia be prepared...

Balik hujan lebat selebat-lebatnya macam rambut palsu samivellu...(ooppss...soryyyy). Jalan punyalah jam from bangsar to Bukit Jelutong.....(Membuatkan Tok Mi ni stress je dalam kereta....tapi Eizwan?....tidur sepanjang jalan dan tidak memahami lagi erti 'jam gila' yang tak akan selesai selagi yang di atas-atas tu tak habis-habis kutuk mengutuk each other.....siapa yang menang?....luncai yang sentiasa menunggu 'air keroh mana yang nak ditangguk' dan bintang filem mana yang nak dianugerahkan....(ooopppsss terlajak lagi....selamat ke?). Blog ni belum ke mana-mana lagi kan? saja nak lepas tension je.

OK thats all for today.
Nanti nak mintak tolong 'my blog creator' untuk perluaskan kepada non-blogger macam yang Ja cadang. (Harap mak, tak reti...rasa nak tulis, tulis je, tak tau siapa yang bole baca. (yang tau Ja, Bob and Shana...Phira?)

5 comments:

phira@mommysofea said...

i'm reading this blog too makmok:-D
~phira~

Timmy said...

Salam Tok Mi, this is Timmy, Jaja's STF fren... welcome to the blogging world... i'll u up in my blog..

ZaiYus said...

Hi Phira and Timmy,
Welcome to my blog...thanx for keeping 'close' to makmok@Tok Mi. Nanti kita cuba post cerita2 yang boleh di share, ek?...insyaAllah.

vEeLiciOus said...

tumpang baca,tumpang senyum:)

boleh?

ZaiYus said...

@veelicious
You r most welcome....boleh baca, apa salahnya....at least saya dah dapat another senyuman